DE HOFMAKERIJ lanceert stageplatform voor sierteeltbedrijven

Alle sierteelt bedrijven kunnen gratis stage vacatures plaatsen

Kennis van buiten de sierteeltsector
Met eigen ogen zag Mariëlle de Jong, de drijvende kracht achter DE HOFMAKERIJ, dat sierteeltbedrijven continu op zoek zijn naar kennis van buiten de sector om te komen tot duurzame ontwikkelingen. Door andere kennis te verbinden met diverse sierteeltbedrijven, wil DE HOFMAKERIJ een versnelling in deze nodige vernieuwing bereiken.

DE HOFMAKERIJ verbindt studenten met sierteeltbedrijven
Om nieuwe kennis van buiten de sector te vergaren, verbindt DE HOFMAKERIJ sierteeltbedrijven aan studenten van diverse niveaus en opleidingen. Er zijn, vooral nu, meer dan genoeg stagevactures, het is alleen nog de taak om de juiste match te vinden, en dat is precies de uitdaging voor DE HOFMAKERIJ.

Online stageplatform
Sierteeltbedrijven plaatsen stagevacatures op het online platform, waarop studenten kunnen reageren. DE HOFMAKERIJ neemt contact op met de studenten en verzorgt de screening. Met een team van ambitieuze professionals wil Mariëlle de Jong laten zien aan studenten hoe verrassend de sector is. “Elke keer valt het me op, dat mensen die “vrij nieuw en onbekend” zijn met de sector, heel enthousiast reageren. De dynamiek van alle innovatieve en ondernemende bedrijven, daar wil ik op inspringen.”

DE HOFMAKERIJ ontzorgt bedrijven
Een goede stagiaire vind je niet zomaar. Dat onderstreept ook Monique Heemskerk, managing director Celieplant, die het initiatief van harte toejuicht: “we hebben in de sector behoefte aan frisse blikken, toch meestal te weinig tijd om het talent op te sporen. Met de combinatie van het grote netwerk, jarenlange werkervaring en persoonlijke benadering van DE HOFMAKERIJ, zien we zeker aanknopingspunten voor een lange samenwerking. "

Stagemarkten
Naast het online platform worden er ook exclusieve stagemarkten georganiseerd door heel Nederland. Dit is de beste plek voor sierteeltbedrijven en stagiaires om elkaar te ontmoeten. Zo ontdekken bedrijven welke specialismen het beste aansluiten bij hun vragen. De eerste stagemarkt staat gepland op 22 oktober in FloriWorld en bedrijven kunnen zich hiervoor aanmelden via https://www.dehofmakerij.nl/stagemarkt

Mariëlle de Jong
No Internet Connection