Eerste sierteelt stage markt vraagt om meer

Afgelopen donderdag, 22 oktober, hebben De Hofmakerij, Greenport Aalsmeer en Wellantcollege de allereerste online sierteelt stage markt georganiseerd. In online één op één sessies hebben diverse enthousiaste sierteeltbedrijven contact gehad met stagiaires van allerlei verschillende opleidingsexpertises, zoals ICT, Marketing Communicatie, Logistiek en bedrijfskunde.

Het oorspronkelijke plan was om student en bedrijf elkaar te laten ontmoeten in FloriWorld. Helaas kon dit vanwege Corona maatregelen niet uitgevoerd worden. De eerste editie van de online versie is goed verlopen en bleek een boeiend traject. Totaal hebben 9 bedrijven, 60 gesprekken gehad, met 43 studenten. De gesprekken waren bedoeld om een 1e contact op te bouwen en indruk te krijgen van bedrijf en student.

Henrike van Zijverden, HR Generalist bij Waterdrinker Aalsmeer B.V., is enthousiast over de stagemarkt. “Wij willen de studenten graag laten zien in wat voor mooie branche wij werkzaam zijn en hen enthousiasmeren voor een van de vele functies binnen onze branche. We vinden het een leuk initiatief dat er een stagemarkt georganiseerd wordt om studenten kennis te laten maken met de sierteeltsector. “

Scholen, bedrijven en studenten zijn enthousiast en de komende periode zal worden gebruikt om de juiste vorm te bespreken voor een mooi vervolg.

No Internet Connection