Waarom DE HOFMAKERIJ?

WAAROM IS DE HOFMAKERIJ GESTART?

logo de hofmakerijKennis van buiten de sierteeltsector 

Met eigen ogen zag MariĆ«lle de Jong, de drijvende kracht achter DE HOFMAKERIJ, dat sierteeltbedrijven continu op zoek zijn naar kennis van buiten de sector om te komen tot duurzame ontwikkelingen. Door andere kennis te verbinden met diverse sierteeltbedrijven, wil DE HOFMAKERIJ een versnelling in deze nodige vernieuwing bereiken. 

DE SIERTEELT, Meest bloeiende sector van Nederland 

Een dynamische sector, die volop vernieuwt, waar ondernemerschap centraal staat, technische en economische uitdagingen een belangrijke rol spelen. De 3e exportsector van Nederland met een jaarlijkse exportwaarde van 6,2 miljard euro en ruim 150.000 werknemers. Daarmee is de sierteeltsector de meest bloeiende sector van Nederland en zeer belangrijk voor onze economie en welvaart. Bloemen en planten zorgen tenslotte voor een gezond leefklimaat en blijheid.

WAT DOET DE HOFMAKERIJ?

DE HOFMAKERIJ verbindt studenten met sierteeltbedrijven 

Om nieuwe kennis van buiten de sector te vergaren, verbindt DE HOFMAKERIJ sierteeltbedrijven aan VMBO, MBO, HBO en WO studenten van diverse opleidingen. Denk aan marketing en communicatie, bedrijfskunde, IT, management, logistiek, techniek, economie, HR, laboratoriumonderzoek en nog veel meer. Meer dan genoeg aanbod, het is alleen nog de taak om de juiste match te vinden. Daarvoor zorgt DE HOFMAKERIJ!

Op deze site bieden veredelaars, exporteurs, kwekers, groothandels, bloemisten en tuincentra snuffelstages en afstudeerstages aan. Hierdoor krijgen studenten de kans om hun kennis en toegevoegde waarde te leveren aan de meest bloeiende sector van Nederland. De dynamiek van de sector geeft studenten de ruimte om te leren en zich te ontwikkelen. 

No Internet Connection